Teden restavracij v restavraciji Pavus | Oktober 2016

teden-restavracij-v-restavraciji-pavus-oktober-2016

Pa sem ga dočakala - teden restavracij v restavraciji Pavus na Gradu Tabor v Laškem. O restavraciji, katere kuhinja je pod budnim očesom Marka Pavčnika, sem slišala same pozitivne in slastne komentarje, zato sem se na priporočila odzvala in tokrat v tednu restavracij sabo vzela še najboljša prijatelja iz Maribora. Mislim, da smo vsi odšli navdušeni nad nedeljskim kosilom, ki smo si ga privoščili ob kozarcu sladkega rumenega muškata in črne rebule.

Strma in vijugasta pot nas iz centra Laškega popelje na Grad Tabor, kjer se razprostira razgled na to majhno mesto, a z mogočnimi hribi, ki so jih že pobarvali listi na drevesu. Sonček se je skrival, a ko se je prikazal, nas je prav lepo pogrel in zasijal na pisano listje, ki nas je spremljajo po ozki potki do vhoda restavracije. Deležni smo bili toplega sprejema, ambient pa je prav tako bil prijeten in komaj sem že čakala, da nas postrežejo. Resnično sem imela visoka pričakovanja glede na vsa priporočila.

Naj povem, da je bil menu sestavljen samo iz glavnih sestavin in v glavi sem premlevala tisoč in eno možnost, kaj in kako naj bi celoten krožnik izgledal. Všeč mi je bila ta misterioznost, če jo lahko tako imenujem ob branju menija. To je samo še bolj povečalo željo po grižljaju v kreacijo glavnega chefa.


Cvetača / tartufi / lešnik

Božanska toplo-hladna predjed, ker obožujem tartufe. Vonj, okus. S tartufi me zagotovo kupiš. Odlična kombinacija kreme iz tartufov, cvetačnih cvetkov in hrustljavost praženih lešnikov.

teden-restavracij-v-restavraciji-pavus-oktober-2016-predjed

Piščanec / potočni raki / pastinjak / gobe

Ko je na mizo prišla glavna jed z zame velikim kosom mesa, sem rekla, a bom jaz to pojedla. In sem, ker je bilo meso piščanca tako mehko, da se je kar topil. Drobtinice iz zapečene kožice piščanca so skupaj s pirejem pastinjaka in omako iz šitaki gob ter rakci dali jedi piko na i.

teden-restavracij-v-restavraciji-pavus-oktober-2016-glavna-jed

Buča / bučnice / mandarina / bučno olje

Sladica je bila odlična, čeprav česa podobnega sploh še nisem jedla. Biskvit iz bučnic, bučni sladoled, mandarina in rezina bučke je bila sladica, katero bi lahko zagotovo pojedla še eno. Slasten zaključek kosila.

teden-restavracij-v-restavraciji-pavus-oktober-2016-sladica