Teden restavracij v restavraciji Pavus | Marec 2016

IMG_3728-646x1024-2

Četrta in zame zadnja restavracija pomladanskega Tedna restavracij je bila restavracija Pavus na gradu Tabor v Laškem. Grad iz 13. stoletja bdi nad mestom, ki je v Sloveniji najbolj poznan seveda po pivu, ampak sama mislim, da lahko dodajo na svoj resume tudi hrano. Restavracija Pavus je bila izjemno prijetno presenečenje. Hrana mi je bila, od vseh štirih restavracij, ki sem jih obiskala, najboljša, pa tudi postrežba ni šepala. K temu dodamo še impozanto kuliso srednjeveškega gradu in imamo perfekten večer. :) Jedi chefa Marka Pavčnika, samooklicanega graščaka iz Laškega, odražajo vse kar ga obdaja, hkrati pa so izrazito avtorske. To se je pokazalo pri vegetarijanskem meniju, saj ta ni bil predviden in si ga je moral chef izmisliti na licu mesta - ni razočaral 😀

  • Mesna predjed: Hladno dimljena postrv, grahov daši, gobice šitaki, rezanci iz redkvice in ocvrta sipina polenta. Perfektna predjed za vse nas "mesojedce", dimljena postrv se je stopila v ustih, ostali dodatki pa so bili pika na i.
  • Vegetarijanska predjed: Paradižnikov tatarec, svež sir z začimbami, karamelizirana čebula in ekspandiran riž. Po poročanju edine vegetarijanke v družbi, je bil tatarec brez napake, ekspandiran riž pa zanimiva popestritev jedi.
  • Mesna glavna jed: Junčji konfit, jezik in rozbif v čebulni omaki, s karamelizirano čebulo in čebulnim pirejem. Glavna jed je bila resnično zvezda večera! Govedina in čebula pripravljene na 3 načine, kaj je še boljšega? Bilo je res odlično in vsi smo krožnike pomazali do čistega.
  • Vegetarijanska glavna jed: Raviol s skuto na poširanem jajcu in gomoljni zelenjavi. Tudi za vegetarijanko je bilo dobro preskrbljeno, saj sta bila tako raviol, kot poširano jajce neverjetno kremasta. So se kar sline cedile. 😉
  • Sladica: Malinov sorbet, pistacijina krema z lešnikovo peno, biskvitom in drobtinami. No to pa smo dobili vsi isto, saj notri ni bilo mesa 😛 Sladica je bila odlična, pistacija in lešniki so že od nekdaj odlični prijatelji, malinov sorbet pa je poskrbel, da je bila jed še osvežujoča po vrhu.

Če potegnem črto, sem bila zelo zadovoljna z vsemi restavracijami tega Tedna restavracij in komaj čakam na naslednjega! Osebno sem bila najbolj navdušena nad restavracijama Pavus in Kult316, Slon 1552 in Evergreen pa sta bili sicer tudi super, vendar to pot nista dosegli vseh visokih pričakovanj.

Se beremo ob naslednjem TR! :)

IMG_3729-768x1024IMG_3730-768x1024IMG_3731IMG_3732-768x1024IMG_3734-1024x768