Teden restavracij v restavraciji Slon 1552 | Marec 2016

IMG_3647

Kot drugo restavracijo v Tednu restavracij smo si izbrale eno od novejših pridobitev hotela Slon - restavracijo Slon 1552. Restavracija je dostopna iz Nazorjeve ulice in ima moderen ambient, super so grmički limon (vsaj nam so hitro padli v oči), ki se šibijo pod svojimi sadeži. Žal so me že v začetku razočarali, da mojega najljubšega roseja (rose Batiča) nimajo ohlajenega in sem se tako morala zadovoljiti z drugo znamko. Seveda je bilo vino še zmeraj odlično, vendar čez Batiča ga ni! Hrana je bila super, še posebej telečja lička. Postrežba pa je bila tudi dobra, vendar ni dosegla raven postrežbe, ki sem jo bila deležna v Centru kulinarike in turizma Kult316 (kako sem se imela tam si lahko preberete tukaj).

  • Predjed: Rezine zorjene govedine na rdeči pesi, čips vijoličnega krompirja, hren v kisu. Pri predjedi mi je rahlo zmanjkalo soli, je bilo pa zanimivo videti vijoličen čips!
  • Glavna jed: Telečja lička v rdečem vinu, pastinakov pire in zeliščni kipnik s panceto. Lička so bila izjemno okusna, kar sama so se stopila v ustih. Tudi pastinakov pire jih je odlično dopolnjeval - ne bi se branila večje porcije.
  • Sladica: Pehtranov sladoled na žepku suhega sadja z mascarpone omako in črnim čajem. Da pa slučajno ne bi šle domov s premalo sladkorja v krvi smo po sladici za piko na i dobile še macaron-e in piškote.

Le tako naprej Slon 1552, samo rose od Batiča še prosim imejte na zalogi (in ohlajenega) pa bo ena A!

IMG_3647IMG_3648IMG_3649IMG_3650IMG_3651

1 komentar