Teden restavracij v Restavraciji Sorbara Steak House | Marec 2016

Teden restavracij v restavraciji Sorbara Steak house

Tokrat sva se prvič odločila, da tudi midva poskusiva jesti"nekaj novega" v sklopu tedna restavracij. Ker sta Natalija in Matej, ki sta nama delala družbo pri večerji, že "stara mačka" Tedna restavracij, sem imela to čast, da sem lahko izbrala restavracijo. Odločila sem se za Sorbaro (Steak House), ki jo najdemo v stari Ljubljani, na desnem bregu Ljubljanice. Njihov meni me je nekako najbolj prepričal, glede na to, da sem kar malo izbirčna kar se tiče hrane. Ampak tokrat sem rekla, da bom poskusila prav vse. Zato se niti nisem tako obremenjevala, kaj bomo jedli.

Prvo naj namenim nekaj besed samemu ambientu, ki me ni najbolj prepričal. Restavracija je precej majhna in ta utesnjenost me je nekako motila. Drugače pa je bilo vse lepo lično urejeno. Prijetno me je presenetila res zelo hitra postrežba. Osebje je bilo prijazno, ustrežljivo in je znalo lepo razložiti kaj točno bomo jedli. Tudi na kakšno dodatno vprašanje je z veseljem odgovorilo oziroma ga razložilo.

Kljub temu, da me je hrana srednje navdušila sem prepričana, da oktobra poskusiva kakšen meni v sklopu Tedna restavracij še kje drugje. Lepo je kdaj jesti tudi nekaj drugačnega, novega...

  • Predjed: Grizli burger (brioche bombetka, medved, majoneza iglavcev, čips krškopoljske pancete, okisani šparglji). Z eno besedo - odličen! Drugače nisem ravno ljubiteljica burgerjev, ampak tega bi z veseljem naročila še kdaj. Meso kočevskega medveda, je bilo zelo sočno, precej podobno govejemu in ni imelo nobenega okusa po divjačini. Edino kar bi izpustila so okisani šparglji, ki so bili nekako brez okusa in trdi.
  • Glavna jed: Ribeye prusjanskega goveda (dry aged 21 dni), pire viola cvetače, bob, espuma zažganega sena. Tukaj lahko pohvalim samo meso, ki je bilo lepo pečeno in okusno. Vse priloge pa so bile brez okusa in veliko premalo začinjene.
  • Sladica: Gazpacho gozdnih sadežev, sladoled gosjih jeter, tonka, vanilijev piškot. Sladica je pri meni pustila nekako mešane občutke. Kombinacija vsega je bila sicer srednje dobra a vseeno čudna. Sladoled gosjih jeter, je na koncu nekako prevladal in pustil v ustih nič kaj prijeten "kosmat" občutek. Te sladice zagotovo ne bi ponovno naročila.

Če potegnem črto čez celoten meni lahko rečem, da je bila predjed res odlična in zame tudi čisto zadostna, glede na pozno uro večerje. Glavno jed in sladico bi brez slabe vesti izpustila, saj me okusi niso prepričali.

IMG_4566

IMG_4570

IMG_4574