Teden restavracij v restavraciji Vila Podvin | Oktober 2016

teden-restavracij-v-restavraciji-vila-podvin-oktober-2016

Moja druga in hkrati zadnja restavracija v sklopu jesenskega tedna restavracij je bila restavracija Vila Podvin. 35 km od Ljubljane in slaba dva kilometra od centra Radovljice se nahaja družinska restavracija Vila Podvin, katere kuhinja je pod okriljem Uroša Štefelin. Restavracija, ki se nahaja na posestvu Podvin, je bila nekoč konjušnica, ki so jo skoraj 50 let nazaj spremenili v restavracijo s sobami. Prvič sem kreacije izpod rok chefa okušala na festivalu hrane in vina v Šentrupertu, ki sta ga organizirala Franci Kek in poglavar Zemona Tomaž Kavčič. Toliko zanimivih in novih okusov sem bila deležna, da sem si od takrat želela poskusiti jedi tudi v sami restavraciji. In sem.

Z najinima prijateljema smo se v Radovljico odpeljali z visokimi pričakovanji, domov pa prišli z novo kulinarično izkušnjo in k mojemu seznamu restavracij se je pridružila še ena. Deležen si prijaznosti, domačnosti in sproščenosti. A kljub temu postrežen s strani vrhunskega osebja, ki so vsako jed podrobno opisali in kljub obilici dobre volje, obdržali večerjo na visokem nivoju.


Šarenkina paštetka s koprom, dimljena šarenka, hren in bela redkev, koromač

Pred leti me je nad ribjimi paštetkami navdušila restavracija Manna in od takrat sem njihova velika ljubiteljica. Tudi ta paštetka je bila vrhunska, prav tako domač kruhek. Svežina hrena ter kaviarja sta vse skupaj zelo lepo zavila v odlično predjed.

teden-restavracij-v-restavraciji-vila-podvin-oktober-2016-predjed

File modre ribe, cvetačin pire, ožgana cvetača, omaka lignjev in sipe

Tako dobre ribe že dolgo nisem jedla. Skuša ji je ime. :) In če je skušala zadovoljiti moje brbončice, ji je to prekleto dobro uspelo. Sicer nisem ljubiteljica ribje kožice, a njeni hrustljavosti se tokrat nisem morala upreti. Cvetačin pire je bil samo še pikica na i.

teden-restavracij-v-restavraciji-vila-podvin-oktober-2016-glavna-jed

Strjenka bele čokolade, trdinka s tepko, sladoled kisle smetane, jabolko

Bi rekla, da tepka raste skupaj z Vilo Podvin. Je njihov simbol, ki jih povezuje s tradicijo in tokrat so jo na zelo zanimiv način pripravili v sladici. Skupaj s polento sta krožnik malo ogreli, na drugi strani pa je čakala hladna strjenka s sladoledom kisle smetane. Zanimivo, a zelo dobro!

teden-restavracij-v-restavraciji-vila-podvin-oktober-2016-sladica