Teden restavracij v Restravraciji Strelec | Marec 2016

IMG_3585

Teden restavracij v Restravraciji Strelec je najino nadaljevanje prvega obiska restavracije Slon, katerega meni je Nataša odlično opisala. V Restavraciji Strelec, ki je del Kaval Group sva že bila, na odlični večerji za najino 10. obletnico. Restavracija, ki je del ljubljanskega gradu ima odlično lokacijo, saj se pogled razpostira na prelepo prestolnico, Ljubljano. Pa ni samo lokacija tista, ki daje tej restavraciji čar. Prijazno in ustrežljivo osebje ter hrana, ki jo pripravi "grajski" kuhar, Igor Jagodič. Najina izkušnja je bila tudi tokrat zelo prijetna in obisk restavracije v naslednjem (jesenskem) tednu restavracij definitivno priporočam. Le bodite hitri pri rezervaciji. :) Na bogatem meniju sva izbrala ribji in vegeterijanski meni, saj moram priznati, da sem mesni meni zavrnila samo zaradi omake z gosjimi jetri, ki mi resnično ne sedejo.

 • Pozdrav iz kuhinje: Pena staranega sira z drobtinami pršuta, bučnim oljem in peteršiljem
  Po prijazni predstavitvi menija in naročilu vina, sva dobila pozdrav iz kuhinje. Chef se je resnično potrudil. Pena staranega sira, ujela sem, da je šlo za parmezan se je odlično podal k pršutu in kapljicami bučnega olja.
 • Hladna predjed: S čajem dimljena rdeča postrv, pire sladkega krompirja, vložen sladek krompir, grenivka, dashi s sladkim krompirjem in grenivko
  Natakar me je opozoril na zanimivost okusov, ki je sledila pri moji hladni predjedi. Bila sem navdušena, saj rada probam nove stvari, japonsko hrano pa imam sploh rada. Dashi omaka s sladkim krompirjem in grenivko je bila odlična. Definitivno zanimiva, a resnično odlična. Vedno sem presenečena, kako lahko s sadjem "čaramo" v kuhinji. Kombinacija grenivke in sladkega krompirja sta bila res odlična zamisel chefa.
 • Topla predjed: Zelenjavna mineštra
  Zelenjavna mineštra z raviolom, ki je ovil čemaževo polnilo. To je juhica, ki bi si jo želela jesti ob nedeljah. :)
 • Glavna jed ribjega menija: Trilja, svaljki s staranim Tolmincem, šampinjoni, pire korenja s šampinjoni, drobtine korenja, korenje
  Ko si vse kremice zaužil skupaj z ribo, so brbončice zaplesale. Tukaj bi mogoče samo poudarila na "plastičen" okus morskih špargljev, ki so dejansko na krožniku res izgledali kot plastičen dodatek. :)
 • Glavna jed vegeterijanskega menija: Artičoke, svaljki s staranim Tolmincem, povretek pečene čebule, pečena mlada čebula, pire bele čebule
  Priznam, čebule nimam najraje. Tu pa je cela jed bila iz čebule. :) Odličen pire, odličen povretek zažgane čebule (na to sem bila opozorjena in priznam, da mi je bilo zanimivo). Tako, da če se vam kdaj kaj prižge, izkoristite za odlično jed. :) Svaljki s staranim Tolmincem? Njam! 
 • Sladica: Rdeča pomaranča, gel rdeče pomaranče, jogurtov mousse, mlečna pena, sladoled iz zažganega medu, medeno satje, cvetni prah
  Ena boljših sladic, kar sem jih jedla. Sladoled iz zažganega medu je najboljši sladoled (no, drugi, najboljši je bil v Rimu, še en pa v Parizu, tako da tretji) in v šali sem ga natakarju pohvalila, da bi ob odhodu domov želela eno banjico za domov. Pomaranča in med - top!

IMG_3586IMG_3587IMG_3588IMG_3589IMG_3590IMG_3591