Teden restavracij v Sorbara Steak House, Ljubljana | Oktober 2015

Mignon black angusa na žgančevki s pirejem črnega korenja

Te zanima, katere restavracije sem še obiskala v času tedna restavracij? Pofirbcaj tu!

--

Sorbara je novo ime v mestu. Glede na veliko navduševanje nad steaki med slovencelji je Sorbara več kot dobrodošla. Dokler steak nisem poskusila v Londonu, nisem vedela, kako dobro to dejansko je. Po sobotnem kosilu pa sva se odločila, da bova tole hišo ob Gallusovem nabrežju zagotovo še obiskala in priporočala prijateljem. Black angus je nekaj najboljšega, kar te lahko doleti na kosilu. Ob mesnem meniju pa naju je tokrat spremljala posebej izbrana pivska spremljava Reservoir dogs, mlade pivovarne iz Nove Gorice. Promili v pivu so se z vsakim hodom stopnjevali, moje veselo razpoloženje pa tudi.

  • Prekajeni tatarski biftek slovenskega goveda, jajčna emulzija s portovcem, vložena mlada čebula in redkvice
    Kdor me pozna ve, kako rada imam tatarski biftek. In zato sem bila toliko bolj vesela obiska Sorbare, ki je navdušil s tatarcem in zraven postreženim domačim kruhkom.
  • Mignon black angusa na žgančevki s pirejem črnega korenja
    Tako kot mora biti!
  • Sladoled buče in črnega česna, drobljenec kostanja, čokolada in sladka redukcija black angusa
    Tu pa se bom malo ustavila, tako kot sem se ustavila v trenutku, ko nama je izredno prijazna natakarica razložila, kaj ta sladica je. Torej, da se razume - imamo bučkin sladoled prekrit s čokolado. Predstavljajte si kot polovico kinder jajčka na kepici sladoleda, vendar veliko boljšega okusa in izredno lepšega videza. In čez prelita redukcija govedine. Stop. Zopet si predstavljajte kot da bi nekaj goveje juhice prelili po čokoladni sladici. V redu, zanimivo, a zame vseeno nekoliko veliko eksperimentiranja. Redukcija s preostalo sladica se je sicer zelo lepo povezovala, sam okus le-te, ki mi je potem na koncu ostal na krožniku, pa mi ni sedel.

Teden restavracij v Sorbara Steak House, Ljubljana | PredjedTeden restavracij v Sorbara Steak House, Ljubljana | India Pale AleTeden restavracij v Sorbara Steak House, Ljubljana | Glavna jedTeden restavracij v Sorbara Steak House, Ljubljana | Black India Pale AleTeden restavracij v Sorbara Steak House, Ljubljana | Sladica

1 komentar